وکیل پرونده چهار تن از بیماران نابینا شده در عمل آب مروارید در چشم پزشکی نگاه، از صدور حکم در دادگاه و محکومیت رئیس بیمارستان خبر داد.
نیلوفر معارفی این خبر را به خبرنگار سرویس اجتماعی تابناک داده گفت: بر اساس این حکم، بیمارستان نگاه موظف شده است به افرادی که در اثر عمل جراحی آب مروارید، یک چشم خود را به طور کامل از دست دادهاند، نصف دیه کامل انسان را پرداخت کند.
درباره مسئولیت کیفری در نابینا شدن این افراد نیز، وکیل پرونده گفت: حکم مسول فنی بیمارستانها را وزارت بهداشت باید صادر کند. با توجه به این که بیمارستان مسئول فنی رسمی ندارد، مدیرعامل بیمارستان مسئول شناخته شده و حکم محکومیت متوجه ایشان است.
نرخ و زمان پرداخت دیه
معارفی درباره نرخ دیه گفت: با توجه به نرخ دیه کامل در سال۱۴۰۴ که یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شده است، سهم هر یک از افراد نابینا شده ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
وی همچنین درباره مهلت پرداخت دیه نیز گفت: بر اساس قانون، بیمارستان نگاه دو سال فرصت دارد تا دیه را پرداخت کند، اما مبلغ پرداختی، بر اساس نرخ روز دیه در زمان پرداخت محاسبه می شود.
پی گیری هزینه ها و از کار افتادگی بیماران
نیلوفر معارفی با اشاره به اینکه این حکم قابل اعتراض است، تاکید کرد: «هرچند رئیس بیمارستان به عنوان مسئول شناخته شده، اما این پایان راه نیست. ما به دنبال احقاق حقوق کامل موکلان خود هستیم و در صورت نیاز، حکم را تجدیدنظر خواهیم کرد.
به گفته وی بعد از قطعیت پرونده کیفری، در دادگاه حقوقی، دو موضوع از کار افتادگی و هزینه های تحمیل شده به این افراد و خانواده هایشان را پیگیری خواهیم کرد.
پرونده های قدیمی تر از نابینا شدن بیماران رو می شود
به دنبال صدور این حکم، شاکیان دیگری که در سالهای گذشته بینایی خود را در این بیمارستان از دست دادهاند، برای پیگیری حقوق خود اقدام کردهاند.
معارفی در این باره توضیح داد: بحث دیه شامل مرور زمان نمی شود و بر این اساس برخی از افرادی که پیش از این بیماران، نابینایی خود را در اتفاقاتی مشابه و در همین بیمارستان از دست داده اند، علیه بیمارستان شکایت کرده اند که پرونده یکی از آنها نیز جهت احقاق حقوقشان به بنده سپرده شده است.
همچنین، پرونده مشابه نیز از سالهای قبل که هیچ مقصری در آن اعلام و محکوم نشده، در در دیوان عالی کشور در حال بررسی است.
به گفته معارفی، وکیل، «در یک پرونده مشابه دیگر که دو سال پیش بررسی شد، رسیدگی به آن از مرحله دادسرا تا قطعیت حکم دو سال طول کشید و در نهایت نه پزشک و نه بیمارستان محکوم نشدند. یعنی در واقع برای ما معلوم نشد که دلیل نابینا شدن ان دو فرد در پرونده قبلی، واقعا چه یا چه کسی بوده است. بر همین اساس آن پرونده نیز در دیوان عالی کشور در حال پی گیری است.»
معارفی همچنین به سکوت دو ماهه بیمارستان پس از وقوع حادثه اشاره کرد و گفت: مسئولان بیمارستان مدتها در برابر این اتفاق سکوت پیشه کرده و اطلاع رسانی اولیه را در واقع رسانه ها انجام دادند، که از مساعدت خوب و بجای رسانه ها، در پیگیری این پرونده قدردانی می کنم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.